Serien för dig som är besviken på sökordsannonsering # 7 | WSI EBL
0790 74 81 88

Serien för dig som är besviken på sökordsannonsering # 7

Google Ads

Uncategorized / 2020-05-27

Fel strategi kan vara förödande

PPC är ett optimeringsspel - testning och inlärning är nyckeln.  För att nå toppresultat krävs det att ,man  testar och gör fel, och skapar en  elimineringsprocess. Det är därför troligt, oavsett hur smart du är och hur mycket forskning du har gjort, att din startstrategi kommer att vara 'fel' i den meningen att du optimerar bort från den över tid.

Strategin ändras löpande, det är då den blir framgångsrik

Det är kritiskt att acceptera detta,  och inte tvinga dig att hålla din till din ursprungliga strategi. Det är inte ovanligt att en mycket framgångsrik PPC-strategi och kampanj är oigenkännlig jämfört med hur den såg ut när den började.

Hur bedömer du efterfrågan?

Många strategier saknar också balans och djup, fokuserade på att få en målgrupp att gör en sak. Efterfrågan kan finnas på två sätt, den du ska ta hand om som redan finns, samt den du skapar genom det du publicerar. Hur gör du,  ser du dessa två som möjligheter eller styr du bara mot en av de här sakerna? Ta ett steg tillbaka från den dagliga situationen och utvärdera regelbundet om din strategi är balanserad, utvecklande och relevant.

Är du intresserad strategi kring marknadsarbetet generellt kan du läsa om hur vi på WSI arbetar här.