Serie för dig som är besviken på sökordannonsering | # 5Välj rätt partner
0790 74 81 88

Serie för dig som är besviken på PPC och sökordsannonsering # 5

Google Ads


# 5 Du samarbetar med fel partner

3 % är Google Premier partners

Det finns miljontals kvalificerade Google Ads-specialister , tillsammans med proffs från andra PPC discipliner (Facebook-annonser, LinkedIn-annonser, utvecklare av landningssidor , e  t c.). Alla Google Ads-specialister kan bli en Google Partner. Google utser dessutom sina topp 3%  till "Google Premier partner", vilket betyder att de är bäst i klassen baserat på ett antal faktorer. Så är det statistiskt troligt att du har en "B-klass" eller sämre samarbetspartner vid rodret för dina reklamkampanjer. Är du rädd för att det kommer att kosta mer? Fundera då över vad det kostar dig att inte få ut maximalt av din investering!

Kännetecken

Typiska tecken på en undermålig samarbetspartner inkluderar:

Brist på proaktivitet - de reagerar bara när du frågar.

Misslyckande med att infria löften - detta är ett sätt att dra in affärer. Precis som man inte kan lova någon en förstaplats genom SEO kan man heller inte garantera resultat via Google Ads. Får du sådana löften ska du dra öronen åt dig.

Taktiskt tänkande  snarare än strategiskt - beslut ska grunda sig i långsiktiga mål, inte kortsiktiga vinningar. Kortsiktiga beslut beror ofta på att din partner måste visa dig resultat av insatserna för att få dig nöjd. På kort sikt.

Brist på analytiska färdigheter - en stor del av framgången för de skickliga specialisterna ligger i förmågan att analysera underlag löpande.

Långa kontraktsvillkor (eftersom de inte kan lita på sitt "arbete" för kontinuitet).

Jag drar inte alla över en kam, eftersom alla måste arbeta upp för att bli en "professionell" i klassen. Med rätt vilja blir man  duktig och förtjänar sitt epitet. Men det finns för många lycksökare som "tjänar" företagen, och som tyvärr lurar företag att arbeta med dem.

Det rätta teamet ska överraska dig positivt, göra saker du trodde omöjligt och få dig entusiastisk över din marknadsföring igen. Det skall vara någon som du litar på och som är öppen mot dig gällande resultat. Allting lyckas inte, och om man gömmer resultat kommer man aldrig att utvecklas.

Utvärdera om du verkligen har de bästa möjliga proffsen vid rodret för dina kampanjer. Utan dem kan du göra allt annat rätt och fortfarande misslyckas. Tips: om du vann din förhandling med din samarbetspartner inom PPC - har du förlorat.

Har du en ordentlig Google Ads-budget? Vill du att en medarbetar från en Google Premier Partner kikar på dina annonskonton? Hör av dig till oss så ska vi kika på hur det ser ut!