Serie för dig som är besviken på PPC och sökordsannonsering # 3 | WSI EBL
0790 74 81 88

Serie för dig som är besviken på PPC och sökordsannonsering # 3

Google Ads


#3 Du håller inte koll på dina konkurrenter

Hur vet du när är det dags att ändra på vad du gör?

I PPC världen förändras din miljö och dina förutsättningar varje millisekund eftersom nästan alla PPC är ett "live auktionsformat".  Om en konkurrent börjar köpa samma sökord går priset upp, det är enkel matematik. Hur kan du vara redo för detta utan att veta vad andra gör? Min undran gäller främst varför använder så många företag all sin tid på att analysera sina egna data? Det går alltför mycket tid att titta i spegeln och inte tillräckligt med att titta runt omkring sig - alltså vad gör dina konkurrenter?

Idéer föder idéer

Majoriteten av våra smartaste idéer,  innovationer och kursförändringar har kommit från att analysera konkurrentdata och trender. Ingen bra idé är någonsin ett riktigt original, den är inspirerad av något annat som redan finns. En annan viktig del är att veta om man ska anfalla eller försvara. För att vara beredd på att ändra måste du veta när du blir attackerad eller  när din konkurrent har dragit sig ur. Det blir naturligt att anpassa insatserna efter den kunskap du har om din konkurrent. Därmed kan du hela tiden optimera din kampanj och ditt ROI.

Optimera ditt ROI

Om en stark konkurrent börja konkurrera med dig på samma sökord kan det vara smart att vänta. Om priserna skjuter i höjden kan ditt ROI kraftigt försämras under den perioden. Så varför utsätta sig för det? Det kräver naturligtvis att du möter ditt ROI som vi beskrev i # 2 av denna serie.  På samma sätt kan du sätta igång din egen annonsering när konkurrenten är ute ur spelet och orden har den kostnad per klick som passar din budget.

Håll ett öga på deras kampanjer och och erbjudanden, det lönar sig!

Följ dina konkurrenter

Spendera mer tid på att analysera den löpande rapporteringen (Google Ads), granska konkurrentdata och leta efter smarta tester du kan genomföra baserat på det du lärt dig.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med en konkurrensanalys