LinkedIn testar ny funktion för möten IRL | WSI håller dig uppdaterad
0790 74 81 88

LinkedIn testar ny funktion för möten IRL

Uncategorized / 2018-11-20

LinkedIn vill göra det lättare för oss användare att träffas och nätverka IRL.

Företaget lanserar en ny händelsefunktion som låter användarna ordna möten offline för att konkurrera med plattformar som Meetup m.fl.

LinkedIn kurs

Funktionen liknar Facebook Events till mångt och mycket. Du skapar en händelse, fyll i relevanta uppgifter, t.ex. tid, plats och en kort beskrivning. Därifrån kan du bjuda in personer du är ansluten till på LinkedIn samt dela den i ditt flöde.

När du är inbjuden till en händelse visas inbjudan i samma flik där du ser nya anslutningsförfrågningar. Alla som markerar sig som närvarande kan chatta med varandra på evenemangets huvudsida.

Ännu så länge ett enkelt utformat test

Testet är fortfarande i sin linda och just nu testas detta i New York och San Fransisco. Testet är ännu så längre relativt begränsat exempelvis i vad gäller sökningsmöjligheter bland events. Man kan inte heller skapa privata events. LinkedIn meddelar att man arbetar på en ny version som kommer inom ett par månader och som bland annat kommer att innehålla mer av dessa två funktioner.

 

LinkedIn kurs

Egentligen är det rätt underligt att LinkedIn inte haft en sådan här funktion långt tidigare. Som världens största professionella nätverk har man inte sett till behovet av kombinationen av digitala och fysiska nätverksträffar.

“Vi har sett beteende där folk använder plattformen för att organisera möten. Nu kommer de att lägga till en massa människor till kommentarerna och tagga dem så att de i sin tur kommer att bjuda in mer”, säger LinkedIns produktchef Ashu Dubey.

WSI ger dig nyheter

Vi följer naturligtvis hur det går med denna test och hoppas kunna komma med fler nyheter kring detta och andra tester som LinkedIn gör just nu. Låt oss hoppas att denna nya feature har bärkraft och att den snabbt kan implementeras hos oss i Europa. För visst hade det varit en förbättring för oss som också gärna träffas IRL?