Interaktion - nytt effektivt sätt att marknadsföra via Facebook | WSI EBL
0790 74 81 88

Interaktion – nytt effektivt sätt att marknadsföra via Facebook

Facebook kampanjer

Sociala Medier / 2018-12-18

Facebook har listat ut en sak:
Folk vill helst inte lämna den plattform de befinner sig på.

Eftersom användare spenderar mer och mer tid i sitt nyhetsflöde samtidigt som Facebook fortsätter att utvecklas till nya områden, öppnar det ett helt nytt ekosystem av beteenden vi nu kan utnyttja.

Interaktionsremarketing – vad är det?

Denna trend har börjat med att det nu finns möjligheter till ”interaktionsremarketing” på Facebook. Och vad är nu det? Det handlar i grunden om att du som företagare nu kan rikta kampanjer till personer på Facebook som genomfört en specifik handling. Ett exempel kan vara att titta på en video – en interaktion. Tyvärr är dessa möjligheter fortfarande betydligt underutnyttjade, men det vill vi på WSI råda bot på!

Detta kan vara en guldgruva inte bara för att det ger nya remarketingmöjligheter, utan också för att det går lika bra att skapa lookalike-målgrupper (tvillingar). Du kan också använda det  för att flytta användare vidare genom försäljningstratten.

Effektivt för företag som inte får fatt i sina besökare på hemsidan

Detta kan vara extremt effektivt för varumärken som har en stor social interaktion, eller inte har mikrokonverteringar (man lägger en vara i kundkorgen men handlar inte,  man går till ansökningsformuläret men skickar det inte, Man läser en produktbeskrivning eller en recension av produkten) på deras webbplats. Många företag har också undermåliga landningssidor eller något annat som skapar utmaningar kring remarketing på vanligt vis. Det ger också dessa företag en möjlighet att skapa Lookalike grupper på ett sätt som tidigare varit svårt.

Låt oss titta på två av de mest kraftfulla som du kan börja utnyttja redan nu!

Hur hittar man fram till integrationsmöjligheten?

Den här delen finns att hitta i Ads Manager när du skapar en ny målgrupp. Klicka dig vidare från “Skapa ny” och “Anpassade Målgrupper” och skapa en ny. Välj där ”Anpassad målgrupp”. Då får du fram följande bild:

Facebook

Genom att klicka dig vidare från ”Integration” längst ned på listan, kan du sedan skapa en kampanj som riktar sig till de besökare som integrerat med din sida eller dit material på olika sätt.

Video remarketing

Video har snabbt etablerat sig som ett av de mest effektiva verktyg som ett företag i dag kan använda för att skapa intresse och interaktion. Välja ”Video” längs upp på listan:

Facebook video

Här kan du sedan välja på vilket sätt du vill att besökaren ska ha integrerat med din video:

Facebook

Varför är det här bra? Jo – här skapas en möjlighet att inte bara följa upp på dem som visat intresse genom att se din video, du kan också kommunicera på olika sätt beroende på hur mycket besökaren sett av din video. Har man sett hela är det ett tecken på att man har ett större och djupare intresse än om man bara sett 25 %.
Vad kan man då göra? Du kan i din retargeting följa upp med en ”video del 2” till dem som ligger på en viss nivå, men kanske med mer direkt säljande budskap för dem som visat ett direkt intresse genom att se hela videon.
Som du ser  när du skapar denna typ av insatser,  kan du också bygga en ”Lookalike” kampanj på samma underlag Välja bara vilka du vill hitta dessa tvillingar till. Genom detta skapar du ett bra underlag för att skapa fler visningar och därmed ett bredare intag av nya kunder eller leads.

Leads remarketing

Om du under en period kört en kampanj där du försökt samla in leads via någon form av formulär, finns det en bra möjlighet att följa upp på dem som öppnat, men inte valt att fylla i det:

Facebook

Detta skapar nya möjligheter. Här är några idéer att fundera över:

Du kan köra remarketing till användare som öppnade formuläret, men skickade inte in det. Eller kanske du vill testa att visa en remarketingannons till användare som öppnade och skickade in. Använd då med ett mer försäljningsinriktat kampanjbudskap.

Detta är också ett utmärkt tillfälle att skapa fler lookalikes som du kan använda för att vidareutveckla din leadskampanj. Hitta samma profiler som faktiskt öppnade dokumentet!

Klicka här för att läsa mer på Facebooks egna sidor!

Lycka till!