Hantera generation Z på din hemsida - 6 bra tips | WSI EBL
0790 74 81 88

Hantera generation Z på din hemsida – 6 bra tips

Generation Z inledning bild av Z


Det är mycket uppmärksamhet kring generation Z (födda 98-) just nu. Detta för att de blir allt kapitalstarkare och håller på att växa sig större än den grupp som i dagligt tal kallas “millenials”.  Men hur ska du agera för att få deras uppmärksamhet och skapa en bra upplevelse för dem på din site?  Här kommer några goda råd som du som företagare bör fundera kring när det gäller att dra till sig den här gruppen av kunder.

Innan vi går vidare till punkterna vill jag också lägga till en sak. Eftersom kunderna i dessa grupper är mycket vana vid att få en stor mängd information mer eller mindre samtidigt, har de utvecklat en egenskap som gör att de mycket snabbt sållar i informationen och på samma snabba sätt bedömer en hemsida för att se om det har något som kan intressera dem.

De har samtidigt en förmåga att fatta snabba beslut, men enbart om de känner engagemang med den sida man hamnat på. De är inte alls på samma sätt mottagliga för “gammaldags” push marknadsföring. Här gäller det i stället att fokusera på innehåll och engagemang, låt bli alltför mycket traditionell “säljkommunikation”.

 

Utgå inte från din laptopsida

Generation Z  går fortfarande i skolan och föddes i en kultur där mobiltelefoner är deras främsta kommunikationsmedel. Millennials i arbetslivet är tunga mobilanvändare och förväntar sig att ha en online shoppingupplevelse på sin mobil, vilket för dem är tillfredsställande och effektivt.

Ser man till målgrupper,  är det så att multiskärmanvändarna är större än de som enbart har mobil eller enbart laptop tillsammans. Genom detta är det viktigt att skapa en upplevelse som är konsekvent och som är enkel och rak. Undvik stora och tunga element som inte tillför något värde.

Som kunder är generation Z mer sofistikerade och tekniskt kunniga, så se till att din webbdesign matchar denna nivå av erfarenhet. De är vana vid en förbluffande stor mängd stimuli via sina telefoner varje dag, så designen måste vara färgstark, unik, samt tydligt skapa uppmärksamhet. Se till att hitta en “look & feel” på din sida som är unik och tilldragande. Dra dig inte för ett inspireras av andra hemsidor.  Gör inte misstag som att använda många typsnitt för olika delar, det skapa en känsla av hyperaktivitet och det är inte det som denna grupp söker.

 

snabb hemsida

Skapa en snabb site – tappa inte kunder på vägen

Det är numera allmän kunskap att denna grupp ger dig sin uppmärksamhet i 8 sekunder. Efter det går de vidare om de inte funnit det de söker eller att du på något sätt lyckats fånga deras uppmärksamhet. Det är bland annat därför det är viktigt att din sida laddar snabbt, framför allt på mobilen. Alla sidor som inte fungerar efter två sekunder är idag illa ute, de kommer inte att ge den effekt som man vill uppnå. Jobba med din utvecklare så att hela siten är optimerad efter hastighet. Se över bildformat, Javascripts och annat som lätt kan stoppa upp laddningen av din sida.

Låt bli direktstart

Vi kan snabbt konstatera att gen Z älskar Youtube. Denna kanal har slagit ut vanligt TV tittande i denna åldersgrupp. Många av dem uppger också att de söker på Youtube före de använde traditionella sökmotorer. En tredjedel uppgav också att de för att nå framgång och berömmelse ser Youtube som den kanal man måste lyckas på.

Gruppen är mycket van vid att fatta sina egna beslut. Det innebär att de inte är speciellt imponerade av direktstarter av film och musik, de upplever detta som störande och undviker därför sidor som har dessa funktioner. Detta kan vara orsaken till att den numera traditionella Facebook plattformen inte locka generation Z som den gjort med andra generationer. Dessutom kan autostart göra din hemsida långsam, vilket är kritiskt då förväntningarna på nedladdning som sagt är högt satta.

Glöm inte bort grunderna

Gen Z har höga förväntningar på din hemsida, men glöm inte bort grunderna i hastigheten. De vill se en funktionell och effektiv hemsida som de lätt kan navigera på.

En nyligen genomförd undersökning (NRF-IBM) avslöjade följande:

  • 49 % av dessa kunder anser att det viktigaste när de handlar online är hur enkelt det är att hitta rätt produkt.
  • 68 % angav att ett brett sortiment är avgörande när de väljer e-handelsbutik att handla i
  • 55 % anger att de vill kunna designa produker själva för att kunna köpa något som ingen annan äger.

Man kan alltså säga att ett brett sortiment med en enkel navigation i kombination med att erbjuda personlig anpassning är tre delar som kommer att få din försäljning att fungera när det är gen Z kunder du säker.

Se till individen Generation Z

Se individen

Möjligheten att skapa egna produkter eller versioner visar tydligt att denna grupp har ett behov av att få kommunikation på individuell nivå. En personlig och anpassad kommunikation kommer att kunna skapa det mervärde som de förväntar sig att få. Det är därför viktigt hur du genomför din kommunikation i alla steg, redan där du möter kunden första gången.

Du måste visa att du ser dem som individer, det är något de både kräver och förväntar sig. Har du rätt plattform att stå på och hur kan du bibehålla den personliga delen i allt som följer efter den första kontakten? Här finns det en outforskad spelplan i och med att GDPR stoppat en hel del av den möjlighet som tidigare funnits till löpande kommunikation. Den är naturligtvis inte borta, men den har definitivt inskränkts. Läs mer här om hur WSI kan hjälpa dig med den direkt kommunikationen.

Våga titta på en kombination av medier

Våga se på fler medier såsom tryckta enheter. Vi vet att yngre personer inte är vana vid att få trycksaker och många av dem föredrar detta framför exempelvis e-post. Sedan kommer fördelen med att man fortfarande har rätt att sända trycksaker

Vi inom WSI arbetar med 1 000-tals kunder runt om i världen med att analysera och utveckla digital närvaro. Hör gärna av er till oss för ett förutsättningslöst möte – fyll i formuläret här eller ring till Erik på 0790-74 81 88.