AdWords - 6 goda anledningar till att det är en smart investering | WSI EBL
0790 74 81 88

AdWords – 6 goda anledningar till att det är en smart investering

adwords

Google / 2018-07-17

Naturligtvis passar inte Google AdWords alla företag och alla verksamheter, det är jag fullt medveten om. Men ser man till hur information söks idag finner man snabbt att den absolut största delen av alla sökningar går via Google. När man sedan vet att minst 80% av alla köp (inte förbrukningsvaror) föregås av en sökning på Internet, är bilden klar – chansen att just din kund söker på Google är mycket stor!

Det finns många företag som tidigare använt AdWords utan framgång.

Det innebär inte att det inte fungerar! Sökordsköp ar idag en komplicerad del av vår marknadsföring och det skall till goda kunskaper för att nå ett optimalt utfall.

Här är några goda anledninhgar till att antingen starta arbetet ned AdWords eller att testa igen:

1. Det är en perfekt timing för din marknadsföring – kunden visar upp ett behov

När den potentiella kunden sätter sig och gör en söknking är det för att hen upplever ett behov just då. Man kan jämföra det med att slå i Gula Sidorna, som man gjorde tidigare. Inte plockade du fram Gula Sidorna för att sitta och bläddra i? Du hade ett behov, på samma sätt som en Google sökning visar på ett behov idag.

Det var av den anledningen, behovet, som Gula Sidorna blev framgångsrika. De fick en annons framför en kund PRECIS NÄR DE SKULLE FATTA ETT KÖPBESLUT.

På samma sätt fungerar Google idag. Gula Sidorna, som ju ingen använder längre, har ersatts av Google AdWords Search ads.

Samma idé gäller även idag. Med Google AdWords search ads kan du få ditt företag framför dina potentiella kunder exakt när de behöver din produkt eller tjänst. DET ÄR SVÅRT ATT SLÅ DEN TYPEN AV TIMING MED NÅGON ANNAN FORM AV REKLAM.

Det är en perfekt timing för din marknadsföring – kunden visar upp ett behov.

 

2. AdWords kräver ingen minsta investering

Ingen företagare vill riskera för mycket med sin marknadsföring, stor som liten. De tidigare marknadsförarna fick leva ett liv med risk, för vem vet vem som läser en annons eller öppnar ett reklamutskick?

Detta gäller främst när man skall testa nytt, oavsett om det är produkt eller koncept.

Lyckligtvis finns nu Google AdWords, där du faktikt vet att kunden nått fram till dig och ditt budskap. Detta helt utan att det krävs en minimi investering för att komma igång eller en minsta budget att arbeta med. Risken minskar därmed väsentligt och företaget kan koncentrera sina insatser på att få kunden intresserad av just det som visas upp. Intresse har kunden redan visat genom sin sökning.

För att inte skönmåla AdWords alltför mycket ska man också lägga till att framgången i kampanjerna till viss del beror på hur mycket man är beredd att bjuda (satsa) på de sökord man väljer att arbeta med.

 

3. Inbyggd uppföljning av ROI

Genom Googles arbete med uppföljning har du en smart och effektiv genväg till lönsamhetsberäkningarna (ROI).

Du kommer troligen att behöva lite hjälp av en webbutvecklare, men det är inte speciellt komplicerat. AdWords har förenklat processen så att du med några få klick kan ta fram och skicka den information som krävs direkt till din utvecklare.

De allra flesta företagen klarar detta inom några timmar och kan sedan mäta telefonsamtal, inskickade formulär, e-handelsförsäljning m.m.

Ett extra plus är att du kan följa dina köpta sökord och se hur de fungerar, för att i nästa steg allokera dina investeringar till de ord och fraser som ger just dig bäst resultat.

adwords

4. Stöd för din SEO strategi

Som de flesta känner till ta det många månader, ibland till och med år, att nå förstasidan hos Google. Men väl där, får man en hel del gratistrafik till sin sida.

Genom Google AdWords kan du snabbt ta en genväg till Googles förstasida ett bara på några timmar, men det är förknippat med en kostnad per besökare.

Men vad är egentligen vitsen med att göra denna investering? Här är är några av dem:

  1. SNABBHET – man kommer snabbt fram och visas för sina potentiella kunder.
  2. Du kan snabbt lära dig VILKA SÖKORD SOM FUNGERAR för just din verksamhet. När du vet det kommer din optimering av SEO att bli väsentlig mer effekltiv. Du får reda på vad som ger dig besök och konverteringar och kan sedan foksuera din skrivande av innehåll samt annan SEO optieirng på just dessa.
  3. I det långa loppet SPARAR DU PENGARpå att vara effektiv från början gällande innehållet på din site. Rätt innehåll  som plockar upp lönsamma sökord och fraser skapar möjlighet att inte behöva korrigera på vägen, vilket tagit både tid och pengar.
  4. TRAFIK ÄR POSITIVT FÖR DIN SEO RANKNING. Genom att snabbt driva relevant trafik till din site, påskyndar du SEO processen, som du förhoppningsvis rean startat.

 

5. Förbättring av din hemsida

Den här punkten kanske inte är lika uppenbar, men inte desto mindre finns det två tydliga fördelar:

  • När du investerar i att köpa trafik blir du normalt mer kritisk till din hemsida. Det är lättare att lämna site åt sitt öde när trafiken är gratis, men så fort du börjar betala för den så blir du mer angelägen om att uppdatera den och ser till att den fungerar.
  • AdWords ger dig konstant trafik och därmed möjligheter till A/B tester när det gäller copy och CTA (call to action). Genom detta kommer du att skapa möjligheter att välja de bästa lösningara och därmed få en bättre hemsida, både för dig och din besökare.

 

6. Förbättring av annan annonsering

Sist men inte minst, Google AdWords search ads hjälper dig att förbättra all din andra annonsering. Hur?

FÖR DET FÖRSTA, som nämnts ovan, ger Google AdWords dig konsekvent trafik för att förbättra din webbplats och även testa olika kommunikation och erbjudanden tills du hittar den som genererar mest försäljning.

FÖR DET ANDRA tvingar Google AdWords dig att förstå dina tal. När dina annonser är aktiva ser du hur mycket det kostar för att skapa en besökare till din webbplats. Du ser också hur många besökare som konverterar till leads och försäljning.

TILL SIST kan du jämföra din kostnad per försäljning jämfört med ditt livstidsvärde per ny kund. För att lyckas med Google AdWords måste du veta exakt hur mycket du har råd att betala per klick för dina nyckelord. Det är grunden till hur mycket du kan bjuda för de sökord du använder. Genom att gå igenom övningen att beräkna ditt kundlivstidsvärde och definiera hur mycket du har råd att betala för en besökare på din webbplats, kommer du att kunna fatta bättre beslut kring all din marknadsinvestering, oavsett media.

Vill du veta mer om hur WSI arbetar med AdWords eller vill du att vi ska hjälpa dig med en värdering av din nuvarande insats?

Skicka ett mail till oss på erik@wsiebl.com eller gå in HÄR för fler kontaktmöjligheter.