8 värdefulla digitala tips som jag snappat upp | WSI EBL Content
0790 74 81 88

8 värdefulla digitala tips som jag snappat upp

Digital marknadsföring

Content,E-post,Google,SEO / 2018-08-28

Internet är fullt av tips och tricks om hur man kan förbättra sina insatser digitalt. Många gånger är det samma tips man får, bara i olika förpackningar. Jag tänkte att jag sammanfattar några punkter som kommit i min väg genom mitt globala nättverk WSI den senaste tiden, och som visat sig ge effekt på det digitala arbetet. Det hela är av typen blandad kompott och tangerar både smått och stort.

Håll till godo!

Tips # 1 Kontakt i en social värld – det påverkar oss

Sociala medier

3 minuter

Vi alla lever i en uppkopplad värld, det är naturligtvis ingen nyhet. Men visste du att vi i snitt blir avbrutna i vårt arbete av telefonen var tredje minut? Många kan låta bli att tjuvkika, men långt ifrån alla.

23 minuter

Det är i alla fall för mig en tänkvärd siffra – var tredje minut.  Direkt kommer det funderingar kring effektivitet och hur vi kan arbeta parallellt med uppgifter och information via telefonen. Det visar sig nämligen också att när man avbryts genom sin telefon och går över till en annan uppgift ett tag, tar det i snitt 23 minuter innan man är fullt koncentrerad igen.

 8 sekunder

Man kan konstatera att det är den tid du har på dig att få kunden/besökaren att ta ett beslut om det är intressant att titta vidare på. Är din information skapad så att du får fram ditt budskap på 8 sekunder? Testa på dig eller en kollega – det är värt besväret

 

Tips # 2 Tänk kontakt, inte reklam

Du är en problemlösare.

När du har kontakt med en potentiell köpare är det viktigt att koncentrera kommunikationen kring hur du faktiskt kan lösa ett problem för dem. Gå inte in på alltför detaljrika presentationer, se till att de känner att det är något som kan lösa problem eller ge dem en möjlighet att ta nästa steg. När de fått en uppfattningen om dig och din produkt, DÅ kan du se till attvisa beskrivningar och vidare att få deras kontaktuppgifter eller i bästa fall ett direkt köp.

Relatera kommunikationen du skapar till det problem du kan lösa för läsaren – enkelt, eller hur?

 

Tips # 3 Skriv alltid för mobilen

Content production

Kom ihåg att fler och fler läser sin e-post på sin mobil. Du måste hålla din kommunikation kort och anpassad för att få ditt budskap läst

Skriv en superkort rubrik

Håll ditt budskap under 100 ord – statistik visar att du man ökar läsandet med 88 % om man håller sig under denna gräns.

Skriv läsarvänligt, använd punkter och ett enkelt språk

 

 

Tips # 4 Skapa inte kontakt på Sociala Medier (och skicka dem ett whitepaper eller en e-bok)

När man skapar kontakt på sociala medier är det alltid viktigt att bygga upp ett förtroende. Man måste engagera sig i just den kontakten och se till att kopplingen till denna kontakt blir naturlig. De vet ju inte vem du är eller vad du i realiteten kan,  och har därför inte byggt upp någon nämnvärd trovärdighet – du måste bygga kontakten från grunden.  Låt bli att sända exempelvis Whitepapers till personer du just lagt till. Ge dem och dig en chans att bygga relationen först innan du börjar sälja.

 

Tips # 5 När ett företag tappar i rankingen hos Google beror det nästan aldrig på en ”penalty”

Optimering av hemsidor

I många fall när företag plötsligt upplever ett fall i sin Google ranking beror det inte på att de utsatts för en så kallad ”penalty”, d v s ett straff från Google för att man misskött någon del av sin marknadsföring. I 99 % av fallen beror det på något annat. De topp 6 vanligaste orsakerna kommer av svaren på följande frågor:

 

 

 

 

 

 

  1. Går siten att ”crawla” som den skall?
  2. Är siten ordentligt indexerad?
  3. Är siten bra och logiskt organiserad?
  4. Har man optimerat siten för hastighet, främst mobil?
  5. Har siten rätt (tillräcklig) säkerhet installerad?
  6. Har man producerat siten ”mobile first” – en bra upplevelse i mobilen?

Alla dessa är stora rankningsfaktorer hos Google och man bör ha bra styr på dem. Kom ihåg att det nästa aldrig är en algoritm som skapar problemen.

 

Tips # 6 Att tänka är jobbigt – låt aldrig din kund tänka för mycket

Om du vill att besökaren skall ta ett beslut att göra en förändring, skapa då en känsla av problem som kommer att stanna där de är idag. Sälj inte produkten, sälj lösningen av ett problemet. Låt deras funderingar stanna på att de hittat en lösning, inte hur det fungerar eller vad som krävs. ”Keept it simple, Stupid” stämmer bra in på detta.

 

Tips # 7 Undvik att följa rutiner

 

Call to Action

När man skapar en Call To Action (CTA) bör man undvika att göra dem för rutinmässiga och vanliga. Det behövs egentligen inte mycket för att få lite mer uppmärksamhet av kunden, men det ger resultat.

 

 

Ett exempel kav vara att som det som visas här ovan.

Genom att lägga till en liten uppmaning skapar man den lilla extra uppmärksamhet som ger en förbluffande stor effekt. Om du inte har testat detta tidigare så kom ihåg det till din nästa insats.

 

Tips # 8 Använd “evergreens” i din innehållspublicering

När du arbetar med innehåll för SEO i exempelvis en blogg, är det viktigt att komma ihåg att försöka hitta ämnen som blir så kallade ”evergreens”. Det är innehåll som inte ändras, innehåll som är mer standard för den bransch du arbetar i. Det skrivs så mycket SEO innehåll idag som hela tiden ändras,  så det finns ett behov av att skapa engagemang genom den riktiga kärnkunskapen som ni vill visa upp. Detta innehåll kan sedan ligga kvar i din blogg eller på siten under en längre tid och skapar därmed förtroende hos besökarna.