7 enkla sätt att förbättra din SEO |Se du skapar en högre Googlerankning
0790 74 81 88

7 enkla sätt att förbättra din SEO

SEO optimering


Bra SEO behöver bränsle

 

SEO är en del av din verksamhet som verkligen kan göra skillnad. Fungerar den bra kommer du att skapa en motor som driver dig och din verksamhet framåt.  När du väl fått din motor  (din hemsida) att starta är det viktigt att kontinuerligt tillföra bränsle så att den inte stannar. I den här bloggen kommer jag att gå igenom 7 enkla tips kring hur du kan få fram mer bränsle så att din motor går längre.

# 1 Optimera titlarna (title tags)

7 enkla steg för aatt optimera SEO

Titeltaggar är den första delen av ett sökresultatavsnitt som Googleanvändare ser. Du ska se till att att dessa taggar är relaterade till söktermerna/nyckelorden du vill optimera. Detta hjälper inte bara sökmotorn att hitta rätt,  det gör också så att det tydligt framkommer vad din sida eller artikel handlar om.

I exemplet ovan kan du se sökavsnittets titeltagg “Grillar | Enormt sortiment | kända leverantörer – BAUHAUS”. Det är viktigt att inkludera en nyckelordet eller frasen i din titeltagg. Detta kan öka klickfrekvensen eftersom användarnas ögon dras till det sökord eller den sökfrasen de just skrev i sökfältet.

 

# 2 Skapa en egen sida till alla dina produkter eller all den service som du erbjuder

Varje sida på din webbplats rangordnas av Google för att göra den synlig och nåbar för din målgrupp eller dina kunder. När du inte har en sida om en viss tjänst eller produkt kan du missa chansen att få vara med i sökresultaten när just den produkten söks.

Många företag gör misstaget att skapa en sida som visar alla sina produkter eller tjänster. Detta betyder att sidan är mycket mindre specifik än en sida som är dedikerad till en enda produkt eller tjänst. Google letar efter att ge de mest användbara sidorna för de sökningar som görs. Det är alltså mer troligt att en specifik sida ses som mer användbar i både Googles och användarens ögon.

Kontrollera att du har en sida för varje tjänst eller produkt som du vill marknadsföra på Google. Om du inte har en sida för en viss produkt eller tjänst bör du skapa en.

 

# 3 Förbättra för tunt innehåll – bra innehåll stärker din SEO

Varje prioriterad sida som du vill ranka högre i Google bör ha minst 500 ord med innehåll. Du bör berätta för läsarna vad sidan handlar om, även om det bara är en sida med bilder och videor.

Varje sida på din webbplats bör också rikta in sig på ett visst sökord eller sökfras. Detta kommer att öka chansen att din webbplats rankas bra.

SEO optimering via bra innehåll

# 4 Länka internt till dina viktigaste sidor

Det finns alltid sidor på din hemsida som är viktigare än andra för din verksamhet. För att få en god effekt behöver du driva så mycket trafik som möjligt till just dessa sidor. För att skapa en tydlighet för Google kring vad som är viktigt innehåll är det bra att “peka” dem rätt genom att skapa länkar.

Ett bra exempel kan vara att om du skriver en blogg bör du i den texten ha med länkar till innehållet som är viktigt.  Här är ett exempel på hur vi på WSI arbetar med att få en lönsam SEO optimering.

 

# 5 Skapa en profil på Google My Business

Att optimera ditt företag lokalt är en nödvändighet för alla lokala företagare – utan undantag. Börja med att skapa en Google My Business sida, som i princip kan beskrivas enklast som en moderna versionen av gula sidorna. Fyll i alla avsnitt i listan och använd sökordsfraser som din målgrupp använder när de söker efter ditt företag eller dina produkter och tjänster.

När din Google My Business (GMB) registrering har verifierats och slutförts, ska du se till att din webbplats har samma namn, adress och telefonnummer på varje sida och att den matchar vad som anges på GMB. Det här är en viktigt detalj som många företagare inte har koll på. Detta håller informationen konsekvent och det är Google sätt att ta reda på om informationen är korrekt. Detta ger i sin tur en bra SEO effekt.

Ett enkelt sätt att se till att varje sida har rätt information är att inkludera den så kallade sidfoten så att den går igenom hela din webbplats. Förbättra Lokal SEO genom Google My Business

 

# 6 Bygg länkar från aktuella register

Precis som GMB i punkten 5 är en sorts listregistrering, finns det ofta fler sådana sökbara listor att registrera sig på. Det kan vara allt från lokala databaser i din kommun till branschspecifika register som ligger på riksplanet.

Se till att sök upp dessa olika former av register och se till att alla din information är konsistent. I dagligt tal kallas detta för “NAP” (Name, Adress, Telephone number”) och det är viktigt att du har samma information i alla register.

Det kan naturligtvis skapa direkt trafik från besökare som söker i dessa register. Men inte att förglömma är att det också ger kvalitetslänkar in till din sida, något som Google ser som mycket positivt.

 

# 7 Be om recensioner

Recensioner är inte bara gynnsamma för personer som överväger dina tjänster eller produkter . Google ser också på dem när du rankar din webbplats. När du har kunder som säger att de är nöjda med sin erfarenhet, be dem att lämna en recension!  Google, Yelp eller Facebook är bra plattformar  där de kan  kan låta andra få veta att de är nöjda!

Tips: Skapa ett mail med en instruktion och en länk som du kan sända ut till dina kunder. Det gör det väsentligt enklare för dem att hjälpa dig med detta!