6 orsaker till att du bör svara på digitala recensioner | www.wsiebl.com
0790 74 81 88

6 orsaker till att du bör svara på digitala recensioner

Dålig recention


Världen faller inte samman för att du får en negativ online recension, det är egentligen inget konstigt i det. Hemligheten ligger i hur du svarar på den. Fortfarande inte övertygad? Titta på de sex mest övertygande och grundläggande skälen till att du alltid ska svara på online recensioner gällande ditt företag.

Svara på kommentarer

Din kund har kontakt med dig innan du själv vet om det

Din digitala närvaro pratar med dina kunder långt innan du själv ges chansen att själv gör det. Ta ett exempel där en potentiell kund letar efter en salong eller spa-tjänster. I mer än 97% av fallen kommer de sannolikt att kolla på internet innan de ens kontaktar dig. Din online närvaro blir med andra ord den uppfattning kunden får av dig, det är den som möter dem först.

Eftersom världen i oförtruten takt har förändrats till att all information bara är ett knapptryck bort, är betydelsen av företagens online närvaro inte ny. Numera kan inget företag överleva utan att ha en riktigt bra digital närvaro att visa upp.

40 % av dina potentiella kunder har redan en uppfattning om dig

Lokal SEO har gjort det lättare att nå potentiella kunder. Det har dock blivit svårare att klara av att göra det i praktiken. Upp till 40% av dina potentiella kunder har bildat sig en uppfattning om dig och ditt företag, innan du ens kontaktar dig. Detta efter att ha läst dina online-recensioner.

Anledningar till att svara på online-recensioner är en bra idé

Enligt en lokal konsumentundersökning lämnar användarna en online recension eftersom de litar på det mer än rekommendationer. Om onlinerecensioner bidrar till att du får mer trafik genom att konsumenterna har bildat sig en åsikt om dig och ditt företag innan du besöker din webbplats eller sociala medier, bör du överväga hur du svarar på Googles recensioner.

1. Det förbättrar lokal SEO rankning

Numera handlar det om att förbättra sin lokala SEO för att nå ut till en mer relevant och större målgrupp. Google själva hävdar att det ligger en stor viktad andel i den lokala SEO rankingen genom recensioner.

Men det som är intressant är att inte bara online recensioner spelar en roll för att förbättra din lokala SEO-rankning, men att de svar du ger till på recensionerna också spelar stor roll.

Google hävdar också vikten av att företagen svarar på recensioner för att detta hjälper företaget att behålla och förbättra sitt rykte. När potentiella konsumenter ser hur du har svarat på en recension, ser det ett företag som bryr sig om sina kunder och vill få allt att fungera på ett bra sätt.

2.Ett svar bygger upp ett förtroendeförhållande

Genom att svara på online recensioner skapas en bild av ditt företag som mer engagerande och interaktivt. Konsumenterna uppfattar ditt företag som den som tar hänsyn till sina kunder på allvar.

Det är viktigt att bygga upp ett förhållande till konsumenterna och den potentiella kundbasen. Vem gillar inte att höras? Vem gillar inte att vara med när de föreslår eller ger feedback om någonting? Naturligtvis vill vi alla det!

Om du vill imponera på dina potentiella konsumenter, lägg till i din kundservicestrategi att direkt vara uppmärksam på att respondera på alla online recensioner.

3.Ökar dina vinster

Du arbetar för att hjälpa dina kunder. Du jobbar för dem, och du kommer upp med kreativa och geniala idéer för att imponera på din potentiella konsumentbas. Varför inte ta emot råd från samma personer – dina kunder?

Ditt företag kommer att bli lönsammare om du vänder ett uppmärksamt öra mot vad din potentiella konsumentbas försöker berätta för dig. Om de vill att en tjänst ska fortsätt, lyssna på dem, svara, ställa en fråga, gräva vidare och du kanske kan göra exakt vad de behöver. Således omvandlar du din affärsidé till den mest ekonomiskt givande

4.Att svara på recensioner inger trovärdighet

Mer än hälften av dina kunder bestämmer sig for om de skall kontakta dig efter att ha tittat på onlinerecensioner och dina svar på dem. Det beror på att online recensioner från tidigare konsumenter visar hur du bemött och tagit hand om dem. Hur bra eller dåligt var din tjänst eller produkt? Online recensioner, för dem är det bokstavligt talat ett fönster mot förflutna som bestämmer hur de vill att deras framtid skall se ut.

Utnyttja denna möjlighet till att skapa trovärdighet. Potentiella konsumenter som bevittnar dig när du hanterar online recensioner blir imponerade av på det sätt du gör det. De uppfattar dig som den verksamhet som bryr sig om sina kunder; och mest av allt, de anser din äkthet.

Företag som inte svarar på online recensioner – negativa eller positiva – uppfattas som kallhamrade. Konsumenter kanske tror att ditt företag är ett brevlådeföretag, eftersom din online närvaro spelar en så stor roll i dag.

5.Stöd till kundens beslut

beslutsstöd för kunder

En av anledningarna till att upprätta trovärdighet och förtroende hos dina konsumenter är att svar på online recensioner är en insats som ökar dina chanser till ökad försäljning.

Beslutsfattandet hos en konsument är i allt väsentligt baserat på hens uppfattning om trovärdighet och erfarenhet som hen översätter till förtroende. Därför hjälper det i beslutsprocessen om du har lyckats få förtroende hos dina potentiella kunder genom att ha en imponerande online närvaro.

En användbar hemsida och en sömlöshet integration mellan dina system på din webbplats kan vara andra faktorer som ger dig genuin konsumenttrafik, men lättare beslutsfattande för din konsument genom ett bra förtroende ger dig mer försäljning.

6.Avspeglar en utmärkt kundservice

Konsumenterna älskar dig om din kundservicestrategi är imponerande och tillfredsställande. Den visar hur mycket du bryr dig om dina konsumenter och hur mycket du gör dem till en del av ditt företag.

Inkludera uppmärksamhet och snabb respons på online recensioner i din kundtjänststrategi om du inte redan har det. Det ökar ditt företags möjligheter att få förtroende hos dina konsumenter. Även när man rekommenderar med hjälp av rekommendationer, nöjer de glada konsumenterna sig så länge du har en bra kundservicestrategi.

Det ökar din marknadsföring och rykte avsevärt. Konsumenterna anar att i den andra änden finns det en kundservice med människor som där för att lyssna på recensionerna. Det gör dem mer bekväma när de ger din verksamhet en online recension, vilket i sin tur ökar företagets trovärdighet.

Slutsats

Anledningarna tycker jag talar för sig själva. Online recensioner är en integrerad del av din närvaro på nätet. Om du svarar på dem, visar du upp dig själv som ett företag som värderar dina kunder högt – och det finns inget effektivare sätt att få förtroende från konsumenter än att visa sig från en ärlig och transparent sida. Tänk efter själv – om du vänder på situationen.

Vi hoppas att vi har kunnat övertyga dig om att börja utarbeta en strategi för att effektivt svara på online recensioner, eftersom det är det bästa som kan hända med ditt företag. Om du sköter det bra, vill säga.