4 snabba steg till en bättre bonce rate | WSI EBL
0790 74 81 88

4 snabba steg till en bättre bonce rate

Uncategorized / 2017-12-26

Hur förbättrar du din hemsidas bounce rate?

Har du en hög bounce rate på din hemsida?? Skapar du mycket trafik, men misslyckas att göra besökarna till kunder?

Att ha en miljon organiska besökare låter som en rätt ok prestation, men i slutändan är den trafiken värdelös om du inte kan utnyttja den för att skapa affärer för ditt företag.

Vad händer om jag säger att det finns en enkel process i fyra steg som du kan använda för att göra dina organiska besökare till leads och betalande kunder, oavsett vilken nisch eller bransch du befinner dig i?

Det är inte en snabb åtgärdsplan – du måste investera tid i att få den här processen igång.

Men när du gör det kommer du att bli förvånad över hur effektivt det fungerar, och vilken stor inverkan det kan ha på din bounce rate …och ditt resultat.

Låt oss börja konvertera din surt förvärvade trafik till kunder.

Steg 1: Förstå vad dina besökare letar efter

Bara för att du driver höga trafiktal till din hemsida betyder inte det att du enkelt kan göra dina besökare till kunder. Det beror på att inte varje organisk besökare är din idealiska kund. De kanske bara surfar utan någon avsikt att göra ett köp, eller det kan vara att du inte erbjuder vad de faktiskt letar efter.

Förståelsen för dina besökare på webbplatsen är avgörande för ditt företags framgång. Här är några tips för att lära dig mer om dem:

  • Hitta organiska söktermer: I Google Analytics kan du få detaljerad kunskap genom att titta i rapporten ”organic search terms”. Du kommer att upptäcka att ett ökande antal resultat är listade som ”not provided”. Om du vill extrahera den data behöver du vill lägga till ett filter i din Google Analytics-profil.
  • Hitta ditt mest populära innehåll: När du har identifierat vilka sidor som drar mest trafik, kan du fokusera dina ansträngningar på att optimera dessa inlägg för att förbättra konverteringarna.
  • Hitta de högst konverterande sidorna: Genom att förstå de högst konverterande sidorna får du hjälp att lära dig vilken typ av innehåll som lockar kunder till ditt företag. Ofta hittar du en stor skillnad mellan ditt mest populära innehåll och ditt högst konverterande innehåll.
  • Sök på hemsidan: Genom att analysera dina söktrender på din hemsida (kunden gör en sökning direkt på din sida) kan du förstå vad dina kunder förväntar sig att finna på din webbplats och om vad de faktiskt får vad de vill ha. Det här är ett utmärkt sätt att identifiera luckor i ditt innehåll.

Genom att förstå din målgrupp vet du exakt vad de letar efter och hur du och ditt företag kan möta deras behov. Nu kommer vi att ta en titt på hur du kan använda denna data för att effektivare konvertera besökare till kunder.

Steg 2: Uppmuntra nya besökare att registrera sig på din e-postlista

När du gräver in i dina analyser i steg ett, kommer du troligen att upptäcka att om majoriteten av dina förstagångsbesökare aldrig kommer tillbaka till din webbplats.

Faktum är att det i snitt tar sex till åtta kontakter för att skapa en lönsam försäljning. Därför är det viktigt att samla e-postadresser från dina potentiella kunder för ditt företag. Med ett nyhetsbrev kan du hålla kontakten med dina kunder tills de är redo att konvertera.

En enkel e-post anmälningsblankett kommer inte att få dig att överösas med nya abonnenter. De flesta är skeptiska till att ge bort sina e-postadresser till vem som helst.

Som marknadsförare är det ditt jobb att ge dem en intressant nog anledning att dela sin e-postadress med dig. Du kan göra det genom att erbjuda en ”lead magnet”: ett incitament att erbjuda potentiella köpare något i utbyte mot deras e-postadress.

“Lead magnets” är vanligtvis digitala nedladdningar som har ett direkt värde för kunden, böcker, mallar, cheat sheets, whitepapers etc.

I steg ett såg vi på hur vi kan förstå vad dina organiska besökare letar efter på din webbplats. Beväpnad med den informationen vet du exakt vilken typ av ”lead magnet” som behöver skapas för att konvertera besökare till abonnenter.

Ge bort intressant innehåll

Genom att erbjuda ett riktat innehåll till dina besökare kommer du att se att ditt antal e-postadresser som du förfogar över kommer att skjuta i höjden.

Steg 3: Behåll besökare som lämnar din hemsida

Ge inte upp för att besökaren lämnar din hemsida. Här är några sätt att ge dem en andra chans:

Vad händer om dina besökare inte är redo att välja att registrera sig på e-postlistan under sitt första besök på din webbplats?

Remarketing (retargeting) på sociala medier

Med remarketingannonser kan du rikta dig till personer som nyligen har lämnat din webbplats. Du kan utöka din e-postlista genom att skapa en anpassad annons som främjar din listbyggnadskampanj.

I stället för att sända dem till ditt blogginlägg, kan du uppmuntra dem att gå till en hemsida som är anpassad för kampanjens budskap m.m.

Använd en popup när besökaren lämnar sidan

Remarketing på direkt på hemsidan är en annan bra strategi för att konvertera en lämnande besökare till en abonnent. Den identifierar användarbeteendet och visar en popup i samma ögonblick som besökaren visat att de tänker lämna din site.

Du kan använda en tjänst som OptinMonster för att skapa dessa. Eftersom du riktar dig till  kunder på din egen webbplats är det mycket kostnadseffektivt jämfört med en vanlig extern remarketingkampanj.

Popup när besökaren lämnar sidan

Steg 4: Konvertera dina e-postabonnemang till kunder

För att slutligen kunna konvertera dessa e-postabonnenter till kunder måste du vårda dina leads från det ögonblick de registrerar sig till när du skickar din försäljningspitch. Här är några tips som hjälper dig att vårda din e-postlista:

Segmentering: Du kan segmentera dina leads i grupper på grundval av var de befinner sig i kundens livscykel. På så sätt kan du skicka anpassade e-postmeddelanden som tillgodoser behoven vid varje steg.

Skriv effektiv e-post copy: Skriva e-post copy som konverterar är samtidigt både en konst och en vetenskap. Se till att du har en bra balans mellan användbart, engagerande innehåll och ren kampanjcopy.

Test och förbättra: Sist men inte minst, bevaka dina e-postrapporter. Mät hur effektiva dina kampanjer är gällande öppningsprocent och CTR. Se till att du testar och förfina kampanjerna regelbundet för att skapa ett bättre resultat.

Minska din bounce rate, öka dina lojala kunder!

Nu vet du hur du minskar din webbplats bonce rate och omvandlar din trafik till kunder. Genom att förstå dina besökares behov, konvertera dem till e-postabonnenter och ta hand om dina leads via anpassade nyhetsbrev kommer du att uppleva att din bonuce rate går ner och din försäljning går upp på nolltid!