3 sätt att använda video i din marknadsföring | www.wsiebl.com
0790 74 81 88

3 sätt att använda video i din marknadsföring

Video strategi

Content / 2018-10-20

Under det senaste decenniet har tillkomsten av video dominerat den digitala världen. Numera finns video överallt. Användare är aktiva på sociala medier, såsom YouTube och videoklipp fortsätter att fylla i våra Twitter- och Instagramflöden. YouTube gjorde sin debut i den digitala världen redan 2005, och plattformen har sedan dess ökat exponentiellt. Som pionjär inom videostreaming banade YouTube väg åren för andra videotjänster, som Instagram och Snapchat, några av världens idag mest använda sociala medier.

81 % av företagen använder video

Tack vare tillväxten av videostreamingsplattformar använder fler och fler företag video som ett marknadsföringsverktyg för sina kampanjer. Enligt Hubspot använder 81% av företagen video i marknadsföringssyfte år 2018.

Varför ska du använda video i dina marknadsföringskampanjer?

Genom att integrera video i dina marknadsföringskampanjer kan du hjälpa konsumenten att enklare skilja ditt företag från dina konkurrenter. Video är en form av ”rich media”  som involverar fler människor jämfört med traditionella former av marknadsföring, till exempel din vanliga text och statiska bilder. I dagens läge bör varumärken och företag överväga att använda video i sina marknadsföringskampanjer eftersom det finns stor efterfrågan på videoinnehåll och bevisligen skapar uppmärksamhet.

Med andra ord: dina konsumenter tittar på videoklipp!

Videomarknadsföring

Undersökning från Hubspot Q 3 2017

 

3 sätt att använda video för att förstärka dina marknadsföringskampanjer

 

  1. Produktvideor

Skapa produktvideor är ett bra sätt att stärka dina marknadsföringskampanjer, speciellt om ditt varumärke eller företag är verksamt i mer av en nischindustri. Enligt Forbes säger 90% av konsumenterna att produktvideor direkt påverkar deras köpbeslut,  om det finns en sådan. Det betyder samtidigt att du bör överväga att skapa målgruppsanpassade videor, men en stor nog målgrupp kan det mycket väl visa sig mycket lönsamt.

Idéer kan överväga att prova är produktdemos, instruktionsvideor på whiteboard och kundrecensioner eller berättelser.

  1. Användargenererat innehåll

Innehåll skapat av användarna är också ett bra sätt att stärka dina marknadsföringskampanjer eftersom det hjälper till att stärka varumärkesförtroendet. Att bygga varumärkesförtroende är svårt när dina kunder är beroende av att enbart lita på ditt ord när de ska välja din produkt.

2018 letar de flesta av dina potentiella kunder efter recensioner innan de faktiskt köper din produkt eller tjänst. Konsumenterna vill veta om produkter och tjänster är tillförlitliga och de vill se om andra har köpt och använt produkten eller tjänsten innan de själva gör det.

Använd influencers

Ett ökande antal varumärken och företag som skapar samarbeten med antal influencers på YouTube och Instagram. Det gör man för att skapa sponsrat innehåll för att marknadsföra sina produkter och tjänster – detta är också känt som influencer marknadsföring. Samarbeten med influencers med över hundratusentals följare på sociala medier hjälper företag att sälja sina produkter till engagerade målgrupper.

 

  1. Sociala medier

Sociala medier är ett av de mest kraftfulla verktygen som finns idag när du planerar din marknadsföringsstrategi för video. Detta särskilt nu när sociala medieplattformar ständigt lägger till nya funktioner som Instagram stories och Facebook och Instagram live video. Sociala medier är också ett snabbt och enkelt sätt att nå ut till din publik utan att behöva oroa dig för att inte få deras uppmärksamhet.

Oreo är ett utmärkt exempel på ett varumärke som framgångsrikt använder video för att antända sina marknadsföringskampanjer. Med över 2,5 miljoner följare på Instagram, är Oreos enkla, men tilltalande videokampanjer fortfarande färska och innovativa. De är ständigt hitta nya och kreativa sätt att behålla sin sociala medier närvaro.

Förslag på några videoformat att prova är interaktiva Q & A-videor på Instagram, Facebook och YouTube Live, nya produkt- eller tjänsteteasers och videotävlingar.

 

Video och framtiden

Eftersom video fortsätter att fungera bra och dominerar i den digitala världen, har det definitivt en plats i marknadsplanerna i framtiden. Vi fortsätter att notera tekniska framsteg i både komplexitet och kvalitet i videokampanjer som produceras. Med växten av Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), 360 ° videoklipp och 4K kvalitet, når vi upp till nya högre och spännande nivåer. Videoklipp kommer att fortsätta att vara ett viktigt verktyg i arbetet med att öka varumärkesmedvetenheten och bygga varumärkesförtroende. Detta tack vare tillgänglighet till de stora och viktiga målgrupper vi idag söker. Det fungerar – dina kunder ser på video.

Video är här för att stanna – så se till att ha med det i dina planer.