3 anlednigar till varför du ska starta ditt SEO arbete nu | WSI EBL
0790 74 81 88

3 anledningar till varför du ska starta ditt SEO arbete nu och inte senare

SEO optimering

Google,SEO,Strategi / 2019-08-21

SEO är en viktig del av din verksamhet

När jag träffar mina kontakter är det slående hur ofta man tvekar att arbeta med SEO. Det visar sig ofta att det beror på okunnighet om vad det innebär och vilka långsiktiga effekter det ger. Okunnigheten beror nästan alltid på tidsbrist. Man hinner helt enkelt inte sätta sig in i vad SEO är och vad det innebär för företaget och dess utveckling.

Vad är det då som sätter käppar i hjulet kring uppstarten av SEO-optimering? Jag måste säga att det påfallande ofta handlar om att företagen genererar sin business via kontakter och referenser – låter det bekant? I det perspektivet känner många att se SEO är onödigt, det går bra ändå.

Varför missa nya kunder?

Detta är naturligtvis sant, men oavsett hur man når ut, kommer företaget att granskas digitalt av den blivande kunden. Gör inte du själv en “check” innan du går vidare med ett samarbete? Du tar fram Google och söker, helt enkelt. I det läget stärks naturligtvis chansen till en affär om det är enkelt att hitta dig i sökresultaten.

Det andra viktiga argumentet handlar om att växa och hitta nya affärer utanför sin sfär av kontakter. Om du klarar av din SEO-optimering på ett bra sätt kommer du helt enkelt att hittas av fler prospects – och vem vill inte det?

Här är i alla fall tre punkter som du som inte har en aktiv SEO-optimering idag bör fundera över:

 

1.Bättre exponering för ditt företag

Den punkten är ganska uppenbar. Om din webbplats rankas på första sidan på Google när kunderna söker efter din produkt eller tjänst, kommer du att få mer exponering och mer trafik till din webbplats. Med andra ord kommer fler att bli bekanta med vad du gör och hur du kan hjälpa dem.

Det är vad allt detta marknadsföringsmaterial handlar om. Och SEO är en av de bästa möjligheterna eftersom du kan komma framför den potentiella kunden i exakt det ögonblick de tar ett köpbeslut. Antingen kommer ditt företag att dyka upp i sökresultaten, eller så kommer bara dina konkurrenter att göra det.

 

SEO optimering

 

2. Försprång i försäljningscykeln

Som jag nämnde ovan kommer till och med referenskunder att göra en egen check online innan de kontaktar ett företag. Jag brukar själv alltid kolla upp nya företag och kikar då också ofta på deras konkurrenter.

Detta innebär att för många av dina potentiella kunders första intryck av dig att bli resultatet av vad de hittar via Googles första sida. Detta kommer att forma dina kunders intryck av ditt företag långt innan du ens får chansen att prata med dem. Vad ser du när du Googlar ditt företagsnamn? Om du inte hittar det du vill visa upp, kommer dina kunder inte heller att hitta det!

Dessutom, när dessa nya kunder klickar till din webbplats och du har implementerat ett sätt att fånga kontaktinformation, har du ett försprång i försäljningsprocessen jämfört med din konkurrens. Du kan följa upp via e-postmarknadsföring för att vårda, utbilda och övervinna invändningar tills dess att kunden är redo att köpa.

 

3.  Tiden är inte på din sida

Det beror på att Google tenderar att lita på etablerade webbplatser mer än nyare webbplatser. Så ju tidigare du börjar optimera din hemsida och bygga länkar till din webbplats, desto bättre. Ju längre du väntar, desto längre fram är dina konkurrenter när du börjar.

SEO tar tid. Det är inte en “quick fix” utan en långsiktig investering som idag känns som en nödvändighet. Starta nu – så du inte blir på efterkälken. Det vore väl onödigt, eller hur?

Läs gärna mer om vårt koncept “Adaptive SEO” som hjälper dig att gå hela vägen.

Kontakta oss på WSI idag – vi kan hjälpa dig att nå ut!