7 tips för att förbättra dina möjligheter på LinkedIn | WSI EBL
0790 74 81 88

7 tips för att förbättra dina möjligheter på LinkedIn

Uncategorized / 2018-05-23

LinkedIn är en sökmotor

SEO på LinkedIn är för ofta förbisedd, och det är dags att du börjar använda LinkedIn, precis som Google, som en sökmotor. Med tillgång till ett helt nätverk av professionella kontakter kan möjligheterna för dem som är kunniga nog vara oändliga. LinkedIn är den mest populära plattformen för B2B-företag att förvärva nya kunder, så att kunna optimera din LinkedIn-närvaro har en rad potentiella fördelar – både för din personliga profil och för din verksamhet.

på grund av sin höga domänanseende ger sökmotorerna många resultat från LinkedIn i SERPs (Search Engine Result Page) för vissa söktermer, särskilt de som rör arbetsroller.

1. Bilden är det första intrycket

Kom ihåg att ladda upp en tydlig, professionell bild. Om du fortfarande har suddiga privata bilder ger det fel intryck och visar inte en respekterad yrkesman med flera års värdefull erfarenhet under ditt bälte. Rätt eller fel, medvetet eller undermedvetet, kommer människor oundvikligen att basera sina första intryck på din bild. Ge det en liten tanke och inte bara publicera en bild du har praktiskt tillhands. Som ett sista bildtips, se till att namnge bilden smart för att öka dina chanser att visas i bildsökningar.

2. Använd nyckelord

Precis som att du riktar in vissa nyckelord när du optimerar en hemsida,  måste du göra detsamma när du optimerar din LinkedIn. Ge det samma eftertanke som när du funderar över SEO på en hemsida och svara på frågan ”vilka sökord skulle mina kunder använda för att söka efter mig och mitt företag.

Precis som med att optimera en webbplats, skall du vara noga med att inte överdriva användandet av sökord. Det blir så uppenbart att någon läser om du har fyllt sökordet “content marketing expert” i ett stycke sju gånger. Kom ihåg att vara engagerande och genuint intressant. Att få människor att hitta dig är bara det första steget – vad är det som gör att de “konverterar” eller ger dig ett bra jobberbjudande / potentiellt nytt företag?

Hjälp andra på LinkedIn

Visa hur du kan hjälpa andra

3. Hjälp andra

Använd den sammanfattande sektionen för att ytterligare förstärka dina sökord. Det här är troligen den första sektionen som kommer att läsas på din profil, så det är självklart att du måste göra den delen helt fantastisk. Beskrivningen av dig själv är bra, men fokusera i första hand på hur du hjälper andra. Människor besöker inte din profil för att se dig gratulera dig själv; chansen är att de vill något och du måste visa att du är rätt person att prata med.

4. Anpassa din webbadress

Om du aldrig tidigare har tänkt på det här, ta bara en sekund och titta på webbadressen för din LinkedIn-profil. En vag referens till ditt namn är inte till hjälp för någon, särskilt inte för sökmotorer. Ta en sekund för att uppdatera din anpassade webbadress till något som innehåller ditt fullständiga namn. Om du har ett smärtsamt vanligt namn som jag själv kanske du behöver vara lite kreativ, men håll den professionell och så tydlig som möjligt. Ett enkelt sätt att göra detta är att tänka om du skulle vilja se webbadressen på ditt visitkort.

LinkedIn

LinkedIn är ett nätverk

5. Nätverk lika mycket socialt accepterat

Linked In är först och främst ett nätverk, är förmodligen en av de viktigaste punkterna i detta. LinkedIns sökalgoritm bygger först och främst på att visa personer med liknande kontakter och grupper för andra medlemmar. Du har antagligen märkt att resultaten prioriteras när du söker på LinkedIn, de är  definierade som 1: a, 2 eller till och med 3: e nivåanslutningen till dig. Det innebär därför att ju fler personer du är ansluten till på LinkedIn, desto mer sannolikt är det att kommer du att dyka upp i sökresultaten. Det är ju ett socialt nätverk, så var social och nätverka.

6. Engagemang och interaktion

Du har åsikter, så dela dem. Du har expertkunskap, så visa det. Du har en röst, så använd den. Precis som alla sociala nätverk är det absolut nödvändigt att engagera sig med människor om du vill göra det mesta möjliga av ditt deltagande. Även om detta inte ökar dina chanser att hitta direkt i sökresultaten, ökar din exponering mot andra personer på LinkedIn. Och en sak leder alltid till en annan och på sikt kommer dessa kontakter att betala sig.

7. Delta i grupper

Detta är en förlängning av punkterna om engagemang och nätverk. Grupper är ett utmärkt sätt att hitta likasinnade människor i din bransch eller i branscher som du vill komma i kontakt med. Tillbringa lite tid att identifiera de grupper som är mest relevanta för din kompetens, yrke eller målsättning. Det gör dig också mer synlig, eftersom det blir plötsligt att göra dig mer relevant för en grupp med hundratals medlemmar och deras sökningar.  Du har inget att förlora och du kommer nog att få mycket tillbaka på vägen mot nya kontakter/kunder.

WSI arbetar med att utnyttja LinkedIn som marknadskanal. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig, kontakta oss idag!