10 anledningar till att du som företagare skall blogga! | WSI EBL
0790 74 81 88

10 anledningar till att du som företagare skall blogga!

Content,SEO / 2018-09-26

Nej! jag har inte tid att blogga! – innan du säger dessa ord, läs detta först!

Blogg för företag

Bloggande sågs tidigare mest som underhållande läsning där man kunde ta del av andra personers åsikter om både ditt och datt. Det är i och för sig fortfarande sant, men fler och fler företag har idag anammat bloggande som en framgångsrik del av deras kommunikationsstrategi. För att klara av att vara konkurrenskraftiga i vårt nya digitala landskap, har många idag insett att de måste ha ett konstant flöde av innehåll med ett värde för sin kund- och följarbas. Det är här som företagsbloggande nu funnit sin rätta plats.

Det finns många orsaker till att varje företag numera bör ha ett aktivt bloggande – här kommer 10 av de viktigaste i en kort och översiktlig sammanställning:

 

  1. Bloggar kan skapa etablerade företag ett gott anseende inom deras område.

Internet har blivit det första som konsumenterna går till när de behöver information. Det stora med bloggar är att de kan ge den information som konsumenterna letar efter. Vidare kan företag genom att skapa olika informations- eller instruktionsbloggar bevisa att de är rätt ställe att gå till inom deras område. Detta kan i sin tur uppnå respekt för nuvarande och framtida kunder genom att företaget anses som kunskapsledare (thought leadership).

 

  1. Bloggar kan fungera som effektiva plattformar för kundservice

Bloggar som svarar på vanliga frågor som kunder kan ha om produkter, tjänster, återbetalningar eller leveransproblem kan fungera som prisvärda och effektiva kundserviceplattformar. Att tillåta kommentarsfält på dessa typer av bloggar kan uppmuntra samverkan och stärka konsumenternas förtroende.

  1. Lättsamt bloggande skapar ofta många delningar

Ett av målen för de flesta företag idag är att öka sin kundbas, och ett sätt att uppnå detta är genom att skapa lättsamma och enkla bloggar. När konsumenterna uppskattar denna typ av bloggar delar de dem ofta med sina vänner på sociala medier vilket gör det till ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som ger ringar på vattnet.

 

  1. Bloggar kan förbättra din ranking hos bland annat Google

En av de bästa med bloggar är att de kan hjälpa till att förbättra ett företags ranking i sökmotor Genom att lägga till företagets namn eller varumärke och några nyckelord eller fraser till bloggar kan sökmotorerna känna igen innehållet enklare och snabbare. Genom att lägga till nytt innehåll varje vecka visar man för sökmotorn att det hela tiden fylls på med nytt och fräscht innehåll, vilket förbättrar möjligheterna till en hög ranking.

 

  1. En blogg kan sända läsaren till olika webbsidor

En annan mycket användbar möjlighet är att bloggar kan skicka läsaren till olika sidor hos din verksamhet.  Detta kan göras genom att använda hyperlänkar inom bloggens innehåll eller genom att lägga till länkar ovanför eller under innehållet. Länkar kan leda till sådana saker som sidor på företagets hemsida, företagets Facebook, Twitter, eller något annat relevant blogginlägg som man publicerat tidigare.

 

  1. Bloggar kan lösa problem som uppstår med produkter eller tjänster som företaget tillhandahåller

Ibland kan företag se en minskad försäljning relaterad till en viss produkt eller tjänst. Tidigare var det svårt att avgöra vad som orsakade minskande försäljning (eller annan nedgång). Bloggar som är utformade för att beskriva en produkt eller tjänst kan samtidigt efterfråga åsikter om den produkten eller tjänsten. Detta kan snabbt hjälpa till att lösa mysterierna med en oväntat nedgång. Man frågar helt enkelt läsarna om problemet, och ofta blir man förvånad över hur bra respons detta kan ge På så sätt kan företag använda bloggar för att utveckla eller eliminera vissa produkter eller tjänster.

 

  1. Bloggar är ett billigt sätt att marknadsföra sig

Kanske den viktigaste anledningen att företagen borde överväga att lägga till en blogg på deras hemsida är just detta! Det är en mycket överkomlig marknadsföringsmetod som ger många olika sorters möjligheter att synas eller att kommunicera.. Innehållet kan skapas med ett minimum av finansiering och kan användas för en mängd olika marknadsändamål. Till exempel kan nya bloggar skapas för att introducera nya produkter eller tjänster, speciella evenemang, nya försäljningsställen eller nya appar.

 

  1. Bloggarna ger företaget ett ansikte

Fler och fler människor vänder sig till företag med en ”mänskligare sida” som man kan identifiera både företaget och produkterna med. De vill skapa känslan av att de handlar med en annan person, inte ett företag. Bloggar ger en mer verklig kontakt och inte de mer massproducerade e-post meddelanden som kommer idag, låt vara att de är personaliserade. Detta har köparna numera sett igenom, och det imponerar inte på samma sätt längre.

Blogg

  1. Bloggar blir ett riktigt bra innehåll till sociala medier

Genom företagens användning av sociala medier kommer krav på att publicera nytt innehåll med en viss relativt hög frekvens.   Genom att lägga till en kort beskrivning av nya bloggar och en länk till direkt till bloggen, kan företagen hålla konsumenterna engagerade och de sociala medierna fylls med nytt material i en takt som ger läsarna nya publiceringar i en bra takt.

 

  1. Bloggar kan hjälpa till att bygga e-post listor

Genom att sätta dit en knapp för e-post registrering till bloggen kan man på ett enkelt och smärtfritt sätt se till att intresserade läsare kan få fördelen av att få alla nya blogginlägg via e-post. Detta ger således också företaget en växande e-post lista att bearbeta, men bara så länge man har rätt tillåtelse till kontakt inskrivet i registreringen.

 

Bloggande är inte längre bara en plattform för individer att uttrycka sina åsikter om olika produkter. Idag har företag upptäckt att bloggar kan vara kraftfulla marknadsföringsverktyg. Det finns många skäl till varför företag bör överväga att lägga till bloggar på sina webbplatser, och de 10 skälen som beskrivs ovan är några av de viktigaste.

Om du vill ta ett snack om hur du kan utveckla ditt företag digitalt – kontakta Erik idag på 0790748188 eller på erik@wsiebl.com